Zoeken
  • keesloogman

Oostvaardersplassen, 'n groen sprookje


Er waren eens wat tuintjes, héél klein tuintjes op de grote wereldschaal. Samen heetten ze ‘de Nederlandse natuur’.

Wadden, Veluwe, Oostvaardersplassen, Brabantse vennen, Overijsselse riviertjes... Zó mooi! Er krioelden miljoenen mensen die er wilden wandelen, fietsen et cetera. Ze hadden ook allemaal een mening over de tuintjes.

De een wilde er véél bomen, de ander daarentegen ópen vlaktes, nummer drie vond het nodig om dieren áf te schieten, nummer vier wilde juist álle dieren vertroetelen. En er scharrelden duizenden tuinkabouters door die stukjes groen. Zij werkten bij Staatsbosbeheer, de Landschappen, Natuurmonumenten. Ook zij hadden het beste voor met de natuur. Je dacht misschien dat het een janboel zou worden; dat al die Nederlanders zich als verwende eencelligen gingen gedragen. Nee hoor! Er waren af en toe rechters die iets zeiden over de kleine tuintjes. Dan luisterden de mensen naar die wijze lui, haalden eens diep adem en leefden lang en gelukkig. Net als de (meeste) dieren.


0 keer bekeken

Bent u voor print en/of digitaal op zoek naar een...

  • redactioneel begeleider,

  • columnist,

  • eindredacteur,

  • producer van content?

Neem contact met mij op, wie weet komen we tot samenwerking.
​Ik kan het werk als éénpitter uitvoeren, maar werk net zo graag samen

met mijn twee maten van BLR Media, zodat u het werk als één geheel

kunt uitbesteden. Wel zo gemakkelijk.

 

Kees Loogman, Haarlem

 

E keesloogman@gmail.com   0031 6 107 43 140           

©2019 Kees Loogman