Zoeken
  • keesloogman

Donker bestaan


Mijn zoon heeft zijn eerste mol gezien. Zomaar ergens in de duinen kwam-ie ineens uit het zand omhoog.

De stand qua mollen tussen ons is nu 1 - 1. De 10 zullen we geen van beiden halen, want Talpa europaea - zijn wetenschappelijke naam - wil geen hoge kijkcijfers. ‘Mijn’ mol kwam ik ooit op een zomerdag tegen in Enghuizen, een klein landgoed bij Hummelo, niet ver van Doetinchem. Langs één van de wandelpaden schoot iets zwarts uit de grond. De snuit van een mol! Het was nog in de premobieltijd, anders had ik u een foto laten zien. Vóór ik goed keek was-ie weer weg. Hij of zij zal me geroken hebben. Waar zijn de mollen nu, deze wintermaanden? Gewoon wat dieper onder de grond wanneer het gaat vriezen. Verder leeft de mol dag in dag uit hetzelfde, donkere bestaan.

[foto: Rudmer Zwerver, 123rf]


0 keer bekeken

Bent u voor print en/of digitaal op zoek naar een...

  • redactioneel begeleider,

  • columnist,

  • eindredacteur,

  • producer van content?

Neem contact met mij op, wie weet komen we tot samenwerking.
​Ik kan het werk als éénpitter uitvoeren, maar werk net zo graag samen

met mijn twee maten van BLR Media, zodat u het werk als één geheel

kunt uitbesteden. Wel zo gemakkelijk.

 

Kees Loogman, Haarlem

 

E keesloogman@gmail.com   0031 6 107 43 140           

©2019 Kees Loogman