Zoeken
  • keesloogman

Met vier man...


...zijn we met een boek bezig. Een boek met verhalen over Badhoevedorp, Sloten en Oud-Osdorp. Daar zijn wij geboren, zo'n beetje, want we zijn natuurlijk niet alle vier op dezelfde plek ter wereld gekomen. Wel min of meer in dezelfde tijd, zo tussen 1950 en 1955.

In november moet het boek uitkomen. Een klein tipje? Goed, mijn zeer korte verhaal in de serie 'Eerste herinnering'.

Vrijdagse beurt

Ik ruik wrijfwas, mijn moeder is bezig met de meubels. Elke vrijdag gaan die in de was en ze wrijft net zo lang tot alles glimt. Je kan op vrijdagavond zomaar van een gladde stoel glijden. Ik sta bij de vensterbank en ben net groot genoeg om door het raam te kijken. Waslijnen, de zandbak, dat is ons plaatsje. Daarachter de twee langgerekte tuinen van onze buren vol bomen, struiken, bloemen en strak gras. Naast de ene tuin, voor mij rechts, zijn mannen huizen aan het bouwen. Vroeger was daar een tuinderij, helemaal doorlopend tot aan de Toevluchtstraat. Maar daar weet ik niks van, dat zeggen mijn broer en zussen.

Ik zie iets geks. Allemaal wc’s. Ze zijn op elkaar gezet en de hele stapel potten leunt een beetje schuin tegen een van de huizen. Nou ja, ‘huizen’. Ze zijn nog lang niet af. Mannen metselen, zagen, timmeren en ze klimmen tegen ladders omhoog.


0 keer bekeken

Bent u voor print en/of digitaal op zoek naar een...

  • redactioneel begeleider,

  • columnist,

  • eindredacteur,

  • producer van content?

Neem contact met mij op, wie weet komen we tot samenwerking.
​Ik kan het werk als éénpitter uitvoeren, maar werk net zo graag samen

met mijn twee maten van BLR Media, zodat u het werk als één geheel

kunt uitbesteden. Wel zo gemakkelijk.

 

Kees Loogman, Haarlem

 

E keesloogman@gmail.com   0031 6 107 43 140           

©2019 Kees Loogman