Zoeken
  • keesloogman

Stap voor stap...


Stap voor stap groeit ons nieuwe boek. Soms valt er wat af. Zoals dit korte (zeer korte) verhaal van mij over de kapper. in november gaat het gebeuren, dan is het boek klaar & te koop.

(NB - Elk verhaal in 'ons nieuwe boek' betreft Badhoevedorp/Sloten/Oud-Osdorp in de naoorloogse jaren. Zo ook dit verhaal(tje) van mij; heeft het dus niet gehaald. Helaas.)

DE LACH

Jaap Vermeer op Sloten is geen kapper met toeters en bellen. Zijn deur, naast de smid, valt nauwelijks op. Vanwege de vitrage en het hoge raam kan ik niet zien of er klanten zijn. Ik hoop dat er een paar mannen vóór mij zijn. Heel zachtjes groet ik met ‘goeiemiddag’, omdat dat nu eenmaal moet. Vragen, zoals bij de dokter, wie de laatste is? Dat is nutteloos bij Vermeer. Komt er straks een sacherijnige vent binnen, dan is die tóch eerder aan de beurt. ‘Kinderen een kwartje’ en verder niet zeuren. Zitten en wachten.

Ik sta voorzichtig op en pak mijn favoriete blad van de leesportefeuillestapel. Alle kaften zijn hetzelfde en dáárom is het niet erg dat mijn haar groeit. Jaap Vermeer heeft De Lach. Ik blader naar de moppenrubriek, maar de weg erheen levert betere, andere moppies op. Heel lange blote benen, af en toe een blote borst en veel bikini’s... “Broer!”

Vermeer wenkt me ongeduldig naar de stoel. Waarom noemt die vent mij eigenlijk broer? Binnen een paar minuten sta ik buiten. Het voelt koud in mijn nek en als ik mijn handen door mijn bloempotkapsel haal, dwarrelt er allemaal knipsel naar beneden. Volgende keer weer De Lach.


0 keer bekeken

Bent u voor print en/of digitaal op zoek naar een...

  • redactioneel begeleider,

  • columnist,

  • eindredacteur,

  • producer van content?

Neem contact met mij op, wie weet komen we tot samenwerking.
​Ik kan het werk als éénpitter uitvoeren, maar werk net zo graag samen

met mijn twee maten van BLR Media, zodat u het werk als één geheel

kunt uitbesteden. Wel zo gemakkelijk.

 

Kees Loogman, Haarlem

 

E keesloogman@gmail.com   0031 6 107 43 140           

©2019 Kees Loogman