Zoeken
  • keesloogman

Daar komt ons boek


'Beste Kees, De levering van jullie boek staat gepland op

14 november (tussen 09:00 en 16:00).' Een simpele mededeling vanmorgen van Robert Loman. Robert werkt bij Pumbo, een bedrijf dat auteurs, uitgevers en anderen helpt bij het drukken en zelf uitgeven van boeken.

Onze man bij Pumbo meldde dus dat HET boek eraan zit te komen. Woensdag hebben we een stapeltje van 500 exemplaren en wij (Paul Kroes, Jan Loogman, Kees Schelling en ik), wij denken die de komende tijd aan de man te brengen. Ik vind dat ik 'aan de man brengen' in dit verband wel kan gebruiken, want onze verhalen in het boek spelen zich af in de naoorlogse jaren. Toen bekommerde 'men' zich nog niet om de vraag of aan de man brengen niet mensonterend discriminerend zou kunnen zijn tegenover al die niet-mannen die ook wel eens iets zouden willen kopen. Afijn, ik dwaal af.

Laat ik het persbericht hier maar plaatsen, dan blijf ik wat meer ter zake:

Persbericht

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vier schrijvers presenteren verhalenbundel Rond de Sloterbrug

De schrijvers Paul Kroes, Jan Loogman, Kees Loogman en Kees Schelling publiceren een boek met 36 verhalen en foto’s over de naoorlogse jaren in Sloten, Oud-Osdorp en Badhoevedorp.

Het zijn de jaren vijftig en zestig. Vier jongens met melkboerenhondenhaar groeien op in de polders rondom de Sloterbrug. Net als zovelen waaieren ze rond hun twintigste levensjaar uit, ze studeren, werken en starten een gezin. Maar in het achterhoofd spelen altijd de verhalen over die immer veranderende polders. Verhalen gebaseerd op hun eigen herinneringen en op die van anderen uit Oud-Osdorp, Sloten en Badhoevedorp. Naarmate de jaren verstrijken groeit het besef dat die verhalen niet mogen verdwijnen. En is er het verlangen om terug te blikken. Met de 36 verhalen en vele foto’s in dit boek keren de schrijvers terug naar hun wortels, en misschien ook wel naar de uwe. Ze gaan terug naar de naoorlogse jaren rond de brug. Daarmee zijn de ‘oude’ verhalen nog lang niet allemaal verteld. Dit boek is het eerste in een unieke reeks vol lokale geschiedenis in tekst en beeld.

Rond de Sloterbrug is vanaf 24 november te koop bij boekhandel Meck & Holt in Amsterdam, boekhandel Jaspers in Badhoevedorp en via www.ronddesloterbrug.nl


0 keer bekeken

Bent u voor print en/of digitaal op zoek naar een...

  • redactioneel begeleider,

  • columnist,

  • eindredacteur,

  • producer van content?

Neem contact met mij op, wie weet komen we tot samenwerking.
​Ik kan het werk als éénpitter uitvoeren, maar werk net zo graag samen

met mijn twee maten van BLR Media, zodat u het werk als één geheel

kunt uitbesteden. Wel zo gemakkelijk.

 

Kees Loogman, Haarlem

 

E keesloogman@gmail.com   0031 6 107 43 140           

©2019 Kees Loogman